Træer, buske og hæk

"Det bedste tidspunkt at plante er for 20 år siden. Og det næstbedste tidspunkt er i dag."

Træer, buske og planter er en vigtig del af strukturen når vi anlægger grønne områder. Hæk og buske afgrænser, omkredser og skaber gemmesteder for et rigt dyreliv. Samtidig skaber de rum i haven og hyggelige og skyggefulde kroge. Der er store fordele i at plante danske buske og træer. Hjemmehørende planter er nemlig tilpasset det danske dyreliv og blomstrende træer og buske er gode til at dække bier og andre insekters behov for nektar og pollen hele sæsonen. 

Frugttræer

Et smukt frugtræ indtager ofte hovedrollen i en smuk naturlig have og ikke uden grund. Frugter som æbler, pærer, kirsebær og blommer er nogle af de lækreste frugter der kan dyrkes i Danmark og så er et kirsebærtræ i blomst, noget af det smukkeste en have kan indeholde. 

Kontakt os for priser og yderligere information.

Frugtbuske

Frugtbuske er en dejlig del af den spislige have.
Vælg imellem bl.a. ribs, solbær, hindbær, stikkelsbær og den skønne aroniabusk, som er smækfyldt med antioxidanter. Frugter og nødder giver også mad til fugle, mus og egern, så de kan klarer sig indtil foråret starter igen. 


Kontakt os for priser og yderligere information.

Hæk

Hækplanter bruges oftes som naturlige hegn, til afgrænsning af haven. I Naturligt Anlæg ser vi først og fremmest hækplanterne som en effektivt måde til at skabe rum og læ, samtidig med, at det er et vigtigt levested for de fleste af havens smådyr. 
De oftest anvendte hækplanter i Danmark er liguster og bøg, som begge er stærke og smukke planter, men også stedsegrønne hække som taks, kristtjørn og kirsebær laurbær kan effektivt skabe rum og privatliv i haven.
Kontakt os for priser og yderligere information.

Krat i haven

I Naturligt Anlæg opfordre vi vores kunder til at lade sig inspirere af Dyrernes Beskyttelses 3 tips til en vildere have.

  • Sørg for, at der er et krat, der giver skygge, skjul og fødekilder
  • Lad krattet bestå af vilde, hjemmehørende arter, og gerne arter, hvor blomstring afløser hinanden, så der er blomster hele sæsonen igennem
  • Klip hække og krat om efteråret eller vinteren – ikke om sommeren eller før Sankt Hans.